دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش


دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش

 

استان خوزستان یکی از استان های زیبا بر کرانه خلیج فارس و مقصد محبوب گردشگری است. علاوه بر جاهای دیدنی بسیار و منحصر به فرد در شهرهای مختلف، این استان از نظر طبیعی شامل دو منطقه کوهستانی و جلگه ای است.

 

بیشتر مناطق آن جلگه ای است که باعث به وجود آمدن طبیعتی زیبا و سرسبز در بسیاری نقاط استان شده است. یکی از شهرهای تاریخی این استان شوش است.

 

در ادامه با آس چارتر باشید تا با بهترین دیدنی های شوش بیشتر آشنا شوید. شما همچنین می توانید بلیط چارتر اصفهان اهواز را از سایت آس چارتر تهیه نمایید.

 

دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش

 

معرفی شهر باستانی شوش

شهر باستانی شوش روزگاری مرکز برخورد دو تمدن مهم بوده که هر یک به سهم خود در دیگری تاثیر داشته است، یکی از تمدن بین النهرین و دیگری عیلام بود.

 

قرار گرفتن این منطقه در شمال خلیج فارس و  همسایگی با بین النهرین در پیدایش این وضع ویژه تاثیر بسیاری داشته است‌.

 

در این بین شهرهایی که از جاذبه‌های گردشگری فراوان به ویژه آثار تاریخی بیشتر برخوردار هستند شهرستان شوش با اختصاص لقب‌ای همچون کهن شهر ایران، پایتخت تمدن ایران، شهر شهیدان گمنام ظرفیت خود را در زمینه جذب توریست و گردشگر ثابت کرده است.

 

قدمت شوش را به بیش از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح نسبت می دهند. با وجود این که شوش قدیمی ترین شهر جهان نیست اما طبق اسنادی که باستان شناسان یافته اند این شهر یکی از مهم ترین و باشکوه ترین شهرهای زمان خود بوده و فعالیت های باستان شناسی و کاوشگری هنوز هم در آن ادامه دارد.

 

شوش در سال ۲۰۱۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و این خود گواه این است که نباید فرصت بازدید از این شهر تاریخی و زیبا را از دست داد.

 

جاهای دیدنی شوش

زیگورات چغازنبیل

زیگورات چغازنبیل، پرستشگاهی در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر شوش است که در منطقه باستانی هفت تپه، در زمان «اونتاش گال»، پادشاه ایلامی‌ها، برای خدایان‌شان ساخته شده است.

 

این بنای تاریخی و آثاری که بر اثر کاوش‌های باستانی از درون آن یافت شده است، از شگفت ‌انگیزترین آثار تاریخی جهان است که سالانه گردشگران زیادی را مجذوب خود می ‌کند.

 

دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش

 

قلعه شوش (آکروپل)

در سال ۱۹۸۷ میلادی «ژان ماری ژاک دو مورگان» فرانسوی جهت تحقیق و اکتشاف به شوش آمد و جهت اسکان او و همراهانش و نگهداری آثار باستانی مکشوفه، عملیات ساخت قلعه شوش آغاز شد.

 

برای این کار بلندترین نقطه تپه‌های شوش یعنی «آکروپل» انتخاب و قلعه‌ای به شکل قلعه‌های قرون وسطا و ذوزنقه ‌ای شکل روی آن ساخته شد.

 

ساختمان این قلعه اغلب با خشت و بقایای باستانی آجرها و خشت‌های دوره‌های مختلف که در محوطه باستانی شوش باقی مانده بود بنا شد و در سال ۱۹۱۲ میلادی کار ساخت آن به پایان رسید. از این قلعه اکنون نیز به عنوان مرکز نگهداری و تحقیق آثار باستانی استفاده می ‌شود.

 

هفت تپه

هفت تپه که در حقیقت از ۱۴ تپه تشکیل شده است در استان خوزستان، ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش و مجاورت دزفول واقع شده و احتمالا شهری باستانی به نام تیکنی را در دل خود جای داده است.

 

این مکان که در بین مسیر شوش و چغازنبیل واقع شده به قرن پانزدهم میلادی باز می گردد. در این محل سه قسمت مشخص شده وجود دارد: یک معبد با آرامگاه سلطنتی، محوطه کاخ و منطقه صنعتگران.

 

موزه ی شوش

موزه ی شوش روی به روی آرامگاه دانیال نبی و میان باغی بر سر راه قلعه ی باستانی قرار دارد.این موزه با استفاده از آجر های بدست امده از حفاری شوش و چغازنبیل ساخته شد و به مرور زمان قسمت های به آن اضافه شد.

 

این موزه در سال ۱۳۵۴ باز شد و همه آثار(نتیجه ی حفاری های شوش و چغازنبیل هست) در این موزه متعلق به قبل از عیلام تا دوره ی اسلامی هستند.همچنین این موزه از شش تالار بزرگ تشکیل شده است. و بازدید از این موزه برابر با غرق شدت در طول تاریخ میباشد.

 

موزه هفت تپه

هفت تپه در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش دانیال قرار دارد. تحقیقات باستان شناسی هفت تپه از سال ۱۳۴۴ خورشیدی توسط دکتر نگهبان باستان شناس توانای ایرانی آغاز شد که تا کنون منجر به کشف آثار با ارزشی همچون مجسمه‌های سفالی و فلزی، آرامگاه، معبد، گورهای دسته جمعی، انواع ظروف سفالی وآلات موسیقی شده است.

 

تمدن در این منطقه به ۶۰۰ سال قبل از میلاد بازمی ‌گردد ولی آثاری که در انجا از نظر بازدیدکنندگان می ‌گذرد مربوط به بخشی از یک شهر ایلامی متعلق به ۱۵۰۰ تا ۱۳۰۰ قبل از میلاد است.

 

کاخ آپادانا

کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بوده‌ است. این کاخ به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در حدود سال‌های ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای تمدن عیلامی بنا نهاد شد. دیوارهای کاخ از خشت و ستون‌های آن از جنس سنگ است.

 

شهر شاهی شوش

شهر شاهی مربوط به دوره عیلامیان، دوره هخامنشی است . این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شماره  ثبت ۳۹۸۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

ایوان کرخه

شاپور دوم ساسانی (۳۷۹-۳۰۹) در ۲۵ کیلومتری غرب شوش بر ساحل راست رودخانه کرخه یک شهر جدید شاهی بنا کرد که در دوران ساسانی از آن به نام ‘ایران کردشاپور نام برده شده یعنی شهری که شاپور ساخته است و امروزه آن را ایوان کرخه می نامند.

 

آثار معماری و شهر سازی ایوان کرخه تاثیر زیادی بر معماری ایران و خارج از ایران داشت. بنای ایوان کرخه به شماره ۴۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

حرم حضرت دانیال نبی(ع)

معروف ترین مکان مذهبی در خوزستان بقعه حضرت دانیال نبی (ع) است که در شوش کهن ترین شهر مسکونی جهان قرار دارد و گردشگران بی شماری را به خود جلب می‌ کند.

 

دانیال نبی (ع) حدود قرن هفت پیش از میلاد به همراه یهودیانی که توسط بابلی‌ها به اسارت گرفته شده بودند به بین النهرین و از آنجا به شوش مهاجرت کرد.

 

وی یکی از پیامبران صاحب کتاب بنی اسراییل است، دیدار وی با نبوکد (بخت النصر) پادشاه بابل در روایات آمده است. آرامگاه این پیامبر بزرگ الهی که در کنار رودخانه شاوور بنا شده پذیرای زائران از سراسر کشور و نیز خارج از ایران است.

 

دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش

 

مقبره دعبل خزاعی

دعبل خزایی که در زمان حکومت عباسیان می زیست شاعر معروف شیعه و مداح اهل بیت (ع) است.

 

یادمان شهدای فتح المبین

در شمال غربی شوش و در غرب رودخانه کرخه، دشت فتح المبین قرار دارد که یادآور حماسه و عملیات پیروزمندانه فتح المبین و شهدای والامقام این منطقه است.

 

این عملیات در تاریخ دوم فروردین ماه سال ۱۳۶۱با رمز یا زهرا (س) و فرماندهی مشترک ارتش و سپاه در این منطقه انجام شد. در این یادمان که در ۸ کیلومتری شهر شوش واقع شده ، ۸ شهید گمنام آرمیده ‌اند.

 

رودخانه شاوور

رودخانه شاوور در چند کیلومتری شمال‌غرب شهر شوش در کناره شرقی روستای جریه سید احمد از به هم پیوستن چند چشمه به هم تشکیل می ‌شود.

 

رودخانه شاوور از وسط شهر شوش عبور می کند.در اسناد تاریخی از رودخانه شاوور به عنوان یکی از قدیمی ‌ترین رودخانه‌های باستانی کشور نامیده شده است.

 

رودخانه شاوور، در مسیر شمال به جنوب، پس از گذشتن و تقسیم دو شهر شوش به دو بخش شرقی و غربی، به موازات جاده اهواز به اندیمشک و میان دو رودخانه کرخه و دز به حرکت ادامه می ‌دهد و سرانجام پس از طی کردن مسافتی هفتاد کیلومتری، به رودخانه دز می ‌ریزد.

 

این رود همچنین یکی از منابع تغذیه کننده تالاب بامدژ است که با طغیان‌های فصلی در نیمه دوم سال تأثیر مهمی بر حیات تالاب مذکور دارد.

 

رودخانه کرخه

رود کرخه سومین رود بلند ایران پس از کارون و سفید رود است. این رود از کوه‌های زاگرس سرچشمه می ‌گیرد و در شمال خوزستان (پل زال) از به هم پیوستن دو رودخانه زال و سیمره کرخه را در شهرستان اندیمشک تشکیل داده و پس از طی مسیری نزدیک به ۷۵۵ کیلومتر در جهت جنوب غربی به تالاب هورالعظیم در مرز میان ایران و عراق می ‌ریزد.

 

نام کرخه برگرفته شده از شهری در کوره شوش خوزستان به نام کرخا یا کرخه  ‌است، مقدسی جغرافی ‌دان آن را شهری کوچک، پرجمعیت و مطلوب که باغات و قصر داشته معرفی کرده‌ است.

 

رودخانه کرخه از شمال به سوی جنوب جریان دارد و پس از گذر از شهرستان اندیمشک، از کنار آثار شوش باستان به سوی باختر تغییر مسیر می ‌دهد.

 

در چهل کیلومتری شمال اهواز مسیر آن دوباره تغییر کرده و وارد عراق می‌ شود. بزرگ‌ترین سد ایران بر روی رود کرخه ساخته شده و سد کرخه که در ۱۵ کیلومتری اندیمشک واقع شده نام دارد.

 

تالاب بامدژ

اگر با رود شاوور شوش  همسفر شوید بعد از طی کیلومترها آخرین ایستگاه شما یک تالاب است. تالاب بامدژ یا حور مزرعه یکی از تالاب‌های پنج گانه و بزرگ استان خوزستان است که عمده آب آن به وسیله رود شاوور که از مرکز شهر شوش می گذرد تامین می شود.

 

مساحت تالاب بامدژ در حال حاضر ۴ هزار هکتار است  که بخشی از آن در اهواز قرار دارد. تالاب بامدژ یکی از مقاصد گردشگران بوم گرد (اکوتوریسم) داخلی و خارجی است چرا که یکی از توقفگاه‌های پرندگان مهاجر از سیبری و شرق آفریقا است.

 

تا کنون در تالاب بامدژ بیش از ۱۵۰ گونه پرنده، ۲۰ پستاندار، ۱۰ گونه خزنده و دوزیست مشاهده شده است. گزارش سال ۱۳۹۵ اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان آمار پرواز ۵۵ هزار و ۵۴۲  پرنده مهاجر را در این تالاب نشان می ‌دهد.

دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش

دیدنی های شوش ، معرفی شهر باستانی شوش   استان خوزستان یکی از استان های زیبا بر کرانه خلیج فارس و مقصد محبوب گردشگری است. علاوه بر جاهای دیدنی بسیار و منحصر به فرد در شهرهای مختلف، این استان از نظر طبیعی شامل دو منطقه کوهستانی و جلگه ای است.   بیشتر مناطق آن جلگه […] http://www.vatanfa.com/?s=دیدنی-های-شوش-،-معرفی-شهر-باستانی-شوش