شخصیت‌شناسی کوروش بزرگ

شخصیت‌شناسی کوروش؛ از شاه چهار گوشه جهان تا ذوالقرنین قرآن

شخصیت‌شناسی کوروش

تاریخ ایرانی: اندک افرادی را ممکن است در جامعه بیابیم که تاکنون نام کوروش کبیر به گوششان نرسیده باشد یا حتی برداشتی از این شخصیت در ذهن نپرورانده باشند. کوروش هخامنشی با حافظه تاریخی ما پیوندی نا‌گسستنی یافته است. از هر که در این مرز و بوم پرسش شود کوروش کیست؟ شاید نسبش، تاریخ زندگیش و حتی سلسله حکومتش را نشناسد اما از اخلاق و اعمال او باوری را به زبان می‌آورد. این سخنان در بسیاری موارد، بیش از اینکه به واقعیت یک انسان نزدیک باشد، یادآور اساطیر یونان و روم باستان است.

 

 

اما از حق نگذریم که تمامی این نظرات حتی اگر مفاهیم فرابشری نیز داشته باشند اصل انسانیت را همیشه به همراه داشته است. حال با توجه به محبوبیت روز افزون این شخصیت ایران ‌باستان در چند دهه اخیر و در راستای درک و شناخت صحیح او که به گفته باستانی ‌پاریزی کوروش سوم است و به گفته دیگر تاریخ‌دانان کوروش دوم هخامنشی است، تلاش می‌کنیم بر اساس اسناد و مدارک موجود به شخصیت‌شناسی او بپردازیم؛ البته باید توجه داشته باشیم‌‌ همان طور که دکتر ج. ه. الایف می‌گوید: «این اسناد یا بقایای باستان‌شناسی است یا تاریخ‌نگاری یونانیان و یافتن حقیقت در این میان دشوار؛ زیرا بقایای باستان‌شناسی نیاز به تفسیر در کنار مستندات دیگر دارد و در آن دوره، تاریخ نگار شرقی وجود نداشته و اولین منابع به فاصله تقریبی صد سال توسط گزنفون، کتزیاس و هرودوت یونانی نگارش شده است.»

 

 

 

 

 

کوروش کبیر بر اساس منشور حقوق بشر او

 

 

 

این استوانه باقیمانده از تمدن هخامنشیان، یکی از بزرگ‌ترین منابع الهام‌بخش نویسندگان و تاریخ‌دانان در شناخت شخصیت کوروش بوده است. در مهم‌ترین بخش این منشور، کوروش خود به معرفی خود می‌پردازد: «منم کوروش، شاه بزرگ، شاه انشان، شاه قدرتمند، شاه بابل، شاه سومر، شاه اکد، شاه چهار گوشه جهان، فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ، شاه انشان، نوه کوروش، شاه بزرگ، شاه انشان، نبیره چیش پیش شاه بزرگ، شاه انشان… آن‌ گاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم، مردم با شادمانی گام‌های مرا پذیرفتند، در بارگاه پادشاهان بابل بر تخت شهریاری نشستم، مردوک، خدای بزرگ، قلوب پاک مردم بابل را متوجه من کرد، زیرا من او را ارجمند و گرامی داشتم. ارتش بزرگ من به صلح و آرامی وارد بابل شد، نگذاشتم رنج و آزاری به مردم این شهر و این سرزمین وارد آید، وضع داخلی بابل و جایگاه مقدسش مرا تکان داد… من برای صلح کوشیدم، من برده‌داری را برانداختم، به بدبختی آنان پایان بخشیدم، فرمان دادم همه در پرستش خدای خود آزادند و آنان را نیازارند. فرمان دادم که هیچ کس اهالی شهر را از هستی ساقط نکند…»

 

 

 

 

 

تساهل دینی کوروش

 

 

 

در سرتاسر منشور کوروش، از سوی این فاتح بزرگ با تساهل دینی بسیاری روبه‌رو می‌شویم که به اعتقاد هارولد لمب «این رفتار از آنجا نشأت می‌گیرد که کوروش به هیچ خدایی اعتقاد نداشته و احتمالاً تا اواسط زندگیش با زردشت مواجه هم نشده است، اما رفتار انسانی او موجب می‌شد که به تمامی خدایان احترام بگذارد، آن‌گاه که در بابل است دست در دست خدای مردوک می‌گذارد و در برابر آتشکده زرتشتیان به خدای اهورامزدا در کنار دیگر خدایان اشاره می‌کند….» البته برخی همچون گلدنر آلمانی و ابوالکاظم آزاد معتقدند کوروش زردشتی بوده است و برخی همچون مطهری و ویل دورانت این تساهل دینی را نه از روی کرامات انسانی و اخلاقی بلکه نشانگر سیاست کشورگشایی و استعمارگری او می‌دانند. چنان چه ویل دورانت او را همچون ناپلئون می‌دانست که با مرحمتی بیش از او برای خدایان دیگر تکریم می‌کرد.

 

 

 

 

 

حکمرانی پدر ملت

 

 

 

در باب حکمرانی کوروش کبیر تاریخ‌نگاران و تاریخ‌دانان بسیاری سخن به میان آورده‌اند. هرودوت، پدر تاریخ در بیان شخصیت کوروش می‌گوید: «کوروش، پادشاهی بخشنده و آسان‌گیر بود، همچون دیگر پادشاهان به جمع مال و منال حریص نبود؛ بلکه در بخشش و کرم افراط می‌کرد، داد مظلومان را می‌داد و آنچه خیر خلق در آن بود هدفش قرار داده بود.» در نوشته‌های گزنفون هم شخصیت کوروش به همین سیاق بیان گردیده است. لمب نیز در تلاش است با دیدی گسترده‌تر و با توجه به دیگر شواهد موجود این شخصیت را معرفی کند، او معتقد است «نظر عامه درباره رهبران خود، روشن کننده حقیقت آن شخص است و ایرانیان کوروش را پدر مردم می‌خواندند، شاید فرمانده قابلی نبود اما قدرت رهبریش و سرعت تصمیم‌گیریش در کارزار‌ها که بر پایه مشورت با فرماندهانش بود موجب گشت که در طول تاریخ از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار شود.» دکتر الایف نیز هم صدا با لمب، این پادشاه را نه شبیه پادشاهان خودکامه بلکه همانند پادشاهان مشورت‌خواه مغربی معرفی می‌کند.

 

 

 

گرندی، استاد دانشگاه آکسفورد نیز که در تاریخ قدیم مرجعی موثق محسوب می‌شود درباره حکمرانی کوروش کبیر با استناد بر نوشته‌های گزنفون می‌گوید: «سیاست مملکت‌داری کوروش وابسته به محاسن اخلاقی، ملکات و فضیلت او بود… ملت‌ها نه تنها رژیم جدید را پذیرفتند بلکه به آن روی موافق نشان دادند چنان چه در ده سال عمر کوروش پس از فتح بابل، می‌بینیم که هیچ شورش و سروصدایی در امپراطوری او رخ نداده است؛ صحیح است که ملت‌ها در برابر او تسلیم شده بودند ولی این تسلیم در برابر سنگدلی و استبداد او نبود؛ چه حکومت کوروش، قتل، عذاب، تبعید و غارت نمی‌شناخت، گناهکاران را به تازیانه نمی‌بست و فرمان قتل عام نمی‌داد و ملت‌ها را به راندن از کشور و موطن تهدید نمی‌کرد بلکه تمام تسلیم‌ها بر خلاف دیگر حاکمان نتیجه این بود که امن و آرامش همه جا را فرا گرفته و گرگ و میش با هم زندگی می‌کردند… به جای خوف و وحشت عمومی سابق، داد و دادگستری و بخشش و مساوات تام نصیب اقوام شده بود.»

 

 

 

علاوه بر این، اشخاصی همچون آشیل شاعر یونانی هم عصر کوروش، دیودوروس سیسیلی تاریخ‌نگار قرن اول پیش از میلاد، کنت دوگوبینو خاور‌شناس قرن نوزدهم، سرپرسی سایکس نویسنده قرن بیستم، اسکاریگر مورخ قرن بیستم و بسیاری مورخان دیگر در زمینه شخصیت کوروش اظهارنظر کردند و همه این نظرات بیان‌گر این حقیقت بود که کوروش فردی، حازم، مدیر، مدبر، عادل و مهربان است که تمام تلاشش در حکومتداری، در کنار گسترش قلمروش، رساندن خیر به ابنای بشر بوده است؛ وبه قول ویل دورانت «کوروش کسی بود که گویی برای فرمانروایی خلق شده است.»

 

 

 

 

 

شخصیت پیامبرگونه کوروش

 

 

 

ابوالکاظم آزاد، علامه طباطبائی و محمدابراهیم باستانی پاریزی شخصیت کوروش را پیامبروارانه و بر‌تر از هم‌عصرانش معرفی می‌کنند؛ چنانچه در تفسیر المیزان علامه طباطبائی آمده است: «آنچه قرآن از وصف ذوالقرنین آورده با این پادشاه عظیم تطبیق می شود، زیرا اگر ذوالقرنین مذکور در قرآن مردی مؤمن به خدا وبه دین توحید بوده کورش نیز بوده، و اگر او پادشاهی عادل و رعیت‌پرور و دارای سیره رفق و رأفت و احسان بوده این نیز بوده و اگر او نسبت به ستمگران و دشمنان مردی سیاستمدار بوده این نیز بوده و اگر خدا به او از هر چیزی سببی داده به این نیز داده، و اگر میان دین وعقل و فضائل اخلاقی وعده و عده و ثروت و شوکت و انقیاد اسباب برای او جمع کرده برای این نیز جمع کرده بود. و همچنین آزاد در کتاب کوروش کبیر خود، در بروز شخصیت این پادشاه ایران باستان بیان می‌کند: «کوروش از جنس دیگر شاهان نبود، بل وجودی نادر و بی‌نظیر بود، چنانکه گویی برای زمان آینده بوده است؛ آموزگار به او چیزی نیاموخته بود و حکیمی به تربیتش همت نگماشته و حتی در شهر و آبادی نیز پرورش نیافته بود؛ آموزگارش طبیعت و حکمت ازلی مربی او بود. دامان کوه و صحرا مکتب پرورش اوست؛…او بزرگ‌ترین نمونه حکمروایی و بالا‌ترین مثال حکمت و فضیلت شد.» و باستانی پاریزی نیز در مطلبی که در سال ۱۳۴۶ با نام کوروش در روایات ایرانی نگاشته است کوروش را مسیح موعود یهودیان، ذوالقرنین قرآن و نماینده یک حقیقت روحانی و خدایی می‌داند. شخصیت معنوی کوروش در جهان چنان برجسته شده است که در تانزانیا نیز برخی بر این باورند که منجی آنان همچون منجی یهود می‌باشد و او مردی از نسل کوروش است. البته در آن سوی بحث افرادی همچون شهید مطهری نیز وجود دارند که کوروش را نه تنها پیامبر نمی‌داند که «اگر انسانی حق‌طلب بود وظیفه‌اش بیان حقیقت و رهنمون به خدای واحد بود و بس؛ و بت‌ها را همچون ابراهیم از بین می‌برد. کوروش برای کشورگشایی خود مردم را در گمراهی نگه داشت و از آن بهره جست.»

 

 

 

علاوه بر این افراد بسیاری در این چند دهه تلاش کردند شخصیت ذوالقرنین قرآن و کوروش موعود یهودیان در تورات را شناسایی و انطباق آن با شخصیت کوروش کبیر هخامنشی را به اثبات رسانند چنانچه روز ۶ خرداد ۱۳۸۹ در سالن رایزن دایرهالمعارف بزرگ اسلامی همایشی بر این اساس برگزار شد و تمامی سخنرانان مقاله‌ای در اثبات این نظریه ارائه داده بودند.

 

 

 

 

 

سخن آخر…

 

 

 

کوروش در تاریخ هر که بود و هر چه کرد، در حال حاضر در اذهان اکثر مردم جامعه ما تبدیل به اسطوره انسانیت تاریخ ایران شده است؛ اینکه باور ما از کوروش کبیر منطبق بر واقعیت اوهست یا نیست، تنها پاسخگوی بخشی از شرایط فعلی جامعه است و مهم‌تر از آن، این واقعه است که امروزه در این چند صباح اخیر چه روی داده که مردم دوباره چشم به اسطوره دوخته‌اند و بر ‌نژاد پارسی تکیه زده‌اند، باید جست این تعلق نشان از چیست و از چه میلی در جامعه نشات می‌گیرد.

 

 

 

 

 

منابع:

 

 

 

۱- کوروش کبیر، هارولد لمب، ترجمه دکتر رضا‌زاده شفق، نشر علم، ۱۳۸۲

 

۲- تاریخ تمدن، مشرق گهواره تمدن، ویلیام دورانت، جلد دوم، فصل سیزدهم

 

۳- کوروش کبیر در قرآن و عهد عتیق، فریدون بدره‌ای، تهران، انتشارات اساطیر، ۱۳۸۳

 

۴- تاریخ ایران باستان، حسن پیرنیا، جلد اول

 

۵- فرمان کوروش کبیر روی فرش قرمز در ایران، گردآورنده، مسعود شعبان یاراحمدی

 

۶- پیرامون انقلاب اسلامی، مرتضی مطهری

 

۷- تفسیر المیزان، ذیل تفسیر سوره کهف

 

۸- کوروش در روایات ایرانی، بررسی‌های تاریخی، محمد ابراهیم باستانی پاریزی، ۱۳۴۶

 

۹- هخامنشیان، آملی کورت، ترجمه مرتضی ثاقب فر، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۹

سمیه متقی

http://www.vatanfa.com/?s=شخصیت‌شناسی-کوروش-بزرگ
aria گفته:

سلام
درجواب سخن آخرتون باید بگم چون که مردم در حال حاضر گرفتار ظلم وجوری هستند که خود را شیعه علی میداند
————
سلام
کدام ظلم و جور؟
با توجه به جو حاکم بر جهان لطفا صحبت کنید
من که ظلم و جوری نمیبینم همه چی آرومه!!!
فقط یه سری نواقص هست که اونم باید حل بشه
اگر کوروش بود به نظرتون چیکار میکرد؟
وضع بهتر میشد؟
یقینا نه

aria گفته:

جواب شما۲حالت بیشتر نداره یاخوابی وازدوروبرت خبر نداری یادست نشونده ای شستشوی مغزی شدی
چراهزاران جوان نو خیابونا باید کشته بشن وکسی هم ککش نگزه؟
چراکسی که خودشو شیعه علی میدونه و منتصب زهرای مرضیه باید۳۶میلیارد دلار سرمایه داشته باشه ویکی هم محتاج نون شب؟
چراباید به سوریه نفت مجانی بدن؟مگه نفت مال من نیست؟پس من راضی نیستم!
چرابجای پول نفت هند باید به ما شکر بده وکسی هم صداش در نیاد؟
چرا ترکیه باید محموله شمش طلای ایران به ارزش۱۸ میلیارد رو توقیف کنه وماآخ هم نگیم؟چرا سهم ما از دریای خزر باید به کمتراز نصف کاهش پیداکنه؟
چراکسی جرات نداره انتقاد کنه؟چراباید تمام مسئلین حکومتی ما باید انتصابی باشن؟وخیلی چراهای دیگه!
شما اگه بهاینا ظلم وجور نمیگی؛اسمشو بگو منم یاد بگیرم!!!!!!!!!!!!
اگه کورش بود،حداقلش این بود که کسی رو نمیکشت نفت رو ارث باباش نمیدونست ومجانی به اینواون نمیداد.
————-

جواب وطن فا
شما خوبی؟
هیچ معلومه چی داری میگی؟
کدوم جوونا کشته شدن؟ همینجوری یه چیزی داری میگیا
تازه اگرم کسی کشته بشه اینجور نیست کسی ککش نگزه
معلومه خیلی بیخبریا
در مورد نفت هم اره نفت مال همه ایرانیهاست
و ایران خیالت راحت مجانی به کسی نفت نمیده
مسئولین حکومتی ما همه مستقیم و غیر مستقیم توسط مردم انتخاب میشن
چی داری میگی
چرا پز سواد به خودت میدی در حالیکه حرفهای بی اساس و پوچ میزنی
اگرم حرفی میزنی حداقل مدرک و منبع بیار رو هوا که نمیشه حرف زد پسر خوب

aria گفته:

lمیبینم که بازم نظرمو نزاشتید!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
خوشحالم،چون شماهم همشوقبول داری وبخاطر مصلحت کاری نتونستی تو سایتت نمایش بدی.به امید نابودی تمام دشمنان داخلی وخارجی.

زنده بادسرزمین آریایی
———-

پاسخ وطن فا
نخیر
نظر شما مشتمل بر فحش و ناسزا بود ولذا نذاشتم

سورنا سرباز كوروش هستم گفته:

درود به همه پارسیان
وطن وفا چقدر خشن شدی!!!!!!!!!!!!!
در ارامش گفتگو کن و سانسور نکن!!!!
منظور aria از کشته شدن جوونا ندا اقا سلطان و….بوده!!!!
و کدوم پول نفت به ما داده شده؟؟؟یارانه هم که بزور میادش!!!
و حرف اخر به قول عادل فردوسی پور مردم بهترین قاضی هستن و از اطراف با خبرن قدیم نیست که وقتی شاه از کنارشونم رد میشد نمیشناختن خدا برکت بده به گوشی موبایل و اینترنت فیلتر شده!!
من طرفدار جنبش کوروش هخامنشی هستم و بس و عاشق ایران
—————

سلام بر سورنای عزیز خودم
چجوری عمو؟
من خشن شدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ندا اقا سلطان که کار خودشون بود بیشتر برو تحقیق کن!!!!!
پول نفت رو نمیان بدن به من و شما که پسر جون
اینهمه پروزه هایی که راه اندازی میشه پس از کوجا میاد عزیز من؟
یارانه هم که به زور یا هر چی بالاخره میاد!!!!!!!!!!!!
ای بابا فکر کنم تو حرف منو درک نمیکنی
گفتی سانسور نکنم؟ اره؟ فحش و ناسزا رو بزارم رو سایت؟ ای شیطون دست بردار از این حرفات بچه نشو
عجب حرف قشنگی زدیا
مردم بهترین قاضی هستن دم عادل خان گرم
واقعا مردم تو همین ۹ دی گل کاشتن
راستی حضور رو حال کردی؟
مردم الان دیگه باشعور شدن -درک دارن-میفهمن
در ضمن
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
راستی
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بابای

aria گفته:

فقط شما به واقعیات حاکم برجامعه میگی فحش وناسزا،وگرنه من نه ازکسی اسمی بردمونه ناسزایی گفتم.شما واسه اینکه خودت رو توجیح وحقیقت رو مخفی کنی،منو به گفتن ناسزا متهم میکنی،وخودتون هم به این قضیه واقفید.
————-

آریا جان
فرض کن واقعیت
باید فحش و ناسزا درستش کنی؟
آره؟
فحش و ناسزا مال آدمایی هست که از منطق دور شدن و دلیل ندارن و فقط از رو تعصب حرف میزنن
عزیز من
بقول سورنا مطالعه بیشتر کنید

aria گفته:

من اینهمه چرا واستون آوردم وشما فقط جواب ۲تاشو دادی.واما اون۲مورد:سال۸۸همه شاهدبودن که چقدآدمای بیگناه کشته وزخمی شدن،اصلاسند لازم نداره.درموردنفت هم چون رسانه ملی(حکومتی)چیزی نمیگه دلیل بر واهی بودنش نیست،بلکه برعکس حقیقته محضه.
—————
سوالای بچه گانه که جواب نداره
علاوه بر اون سوالای تکراری زیاد هست نمیشه که همش به سوالای تکراری جواب داد که
سال ۸۸ سال بزرگی و امتحان بزرگی برای ملت ایران بود که با حماسه ۹ دی همه متوجه واقعیت ماجرا شدن
اگه کشتار کار دولت بود مردم علیه دولت میشدن نه اینکه به نفع دولت شعار بدن
ملت ایران فهم و شعور و درک داره والا ۹ دی بیرون نمیومدن از خونه هاشو و اون حضور میلیونی رو به هم برسانن اونم بر علیه اغاز کنند گان و پیروان فتنه
رسانه ملی هر چی باشه که بهتر از ماهواره هست
قبول دارم خیلی مسائل غیر ضروری رو نمیگن
چیزی که مسلمه ریس جمهور دزد نیست و بودجه رو برا منافع ایران داره خرج میکنه
حالا گوشه کنار یه عده دزد پیدا میشن که دلیل نمیشه همه اینا بیفته گردن دولت
تو خودت یه گروه ۱۰ نفره رو نمیتونی به درستی هدایت کنی مثل خود من که نمیتونم واقعا سخته
چه برسه به یه ملت میلیونی
به قول سورنا
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aria گفته:

سورناجان سلام،خودتوناراحت نکن عزیزدلم،این ملت همشون همین تیپین،حرف منطقی که ندارن واسه گفتن،واسه همین هرموقع که کم میارن،یا آدمارو متهم میکنن یا جوش میارن،باز این آقای مدیر سایت خوبه منو فقط به فحش متهم کرده(حرفای من بالا هست وهیچ ناسزایی توش دیده نمیشه)اونای دیگه که انگ منافق ضد دین بهت میزنن،در ضمن همشون هم تو رویا زندکی میکنن،یکیشون میگه خوشحالم که تا الان هیچ اشتباهی مرتکب نشدم،اون یکی دور خودش هاله نور میبینه وآقای مدیر سایت هم که به این ترتیب.
واماآقای مدیر سایت؛اولانداآقاسلطانی کارکیابود؟قرارشد بدون سند چیزی نگی!ثانیا علی قلی چه جوری مرد(کشتنش)؟ثالثا من نگفتم اونا نمیتونن،بلکه خیلی خوب هم میتونن،ولی به نفع خودشون.راستی میدونی۳۰۰۰میلیارد یعنی جقدر؟من بهت میگم:اگه کورش زنده بود وتواین۲۵۰۰سال ماهانه۱۰۰میلیون تومان خرج میکرد،تازه این پول تمام شده بود.(ریاضی که بلدی،حساب کن)
————————
پاسخ
اریا جان حالت خوبه داداش؟
خوبی الان؟
ببین اریا جان بشر جایز الخطاست میدونی دیگه؟؟؟؟؟؟؟
یعنی اشتباه زیاد میکنه حالا هر کی یه حرف اشتباهی زد یا یه رفتار اشتباه کرد دلیل نمیشه همونی بکوبی رو سرش
باید کاراشو بصورت کلی نگاه کرد
در مورد ندا اقا سلطان و علی قلی باید بگم بهتون که عزیز دلم شما مطرح کردید که کشتن و از این حرفا
خوب برا حرفتون مدرک نیاوردین
اونوقت اومدی به من میگی سند بیار در مورد ندا اقا سلطان
مدرک از مردم ایران بالاتر میخوای؟؟؟؟؟؟
اون اجتماع عظیم در ۹ دی؟؟؟
در مورد اون اختلاس هم منم قبول ندارم مگه من اومدم طرفداری کردم از اونا
چرا الکی هی نقاط ضعف رو فقط بلدی بیان کنی؟
ها؟
اختلاس کردن خیلی غلط کردن بر باعث و بانیش لعنت دائمی و همیشگی

دختر آریایی(ایرانی ) گفته:

درود بر ایرانیان
در عربی ذوالقرنین به معنی دارای دو شاخ هست و همونطور که نقش برجسته انسان بالدار در پاسارگاد هم دو شاخ داره ونشان کورش است و ذواقرنین هم در قرآن فردی یزرگ و خداپرست وعادل و مدبر بوده چرا شهید مطری کورش بزرگ رو همچین ادمی معرفی کرده بالاخره واس خودش استاد بوده چرا این حرف رو زده ؟؟؟؟؟؟البته دلایل زیادی بر این که کورش همون ذوالقرنین هست وجود داره که من اون هارو دیگه ننوشتم.جوابم رو لطفا بدین
———–
پاسخ
شهید مطهری کم کسی نیست بالاخره دلیل متقن داره
میدونی با توجه به گزشت سالیان دراز از زمان کوروش تا الان
منبع موثق و درست درمون در بین نیست
دلایلتون رو بگین خوشحال میشم
البته اینکه میگید انسان بالدار دوتا شاخ داره این یه چیز دوقیه نمیشه دلیل محکمه پسند

فاطمه گفته:

آریاجان بابابیخیال مطلب دادن نظربدی جکاربه دولت ویارانه وفتنه۸۸داری؟البته تونکفتی فتنه ولی واقعأفتنه بوداصلأبه من جه! هموطناعاشقتونم
زت زیاد

aria گفته:

سلام،آقای مدیرسایت خداخیردنیاوآخرت بهت بده،اگه آرزوت برآورده بشه ایران گلستان میشه،ولی… .

aria گفته:

درضمن نقات قوتوشمابگو که هم من یادبگیرم،هم کمک بشه به ثبات سایتت وفیلتر نشی.
————
شما نگاه کن به طرز نظر گزاشتنت ببین چجور نظر میزاری؟؟؟؟/
من کاری به فیلتر و ثبات مبات ندارم
چه ربطی داره؟
نقاط قوت چشاتو باز کنی میبینی
تو فعلا بچسب به نقاط ضعف
الان من بیام برا تو نقاط قوت فراوانی که وجود داره
تو هم تک تک برای من پارازیت بندازی که چی بشه؟

دختر آریایی(ایرانی ) گفته:

درود بر ایرانیان
در پاسخ اول من به شما :من نگفتم کم کسی بوده!گفتم چرا این تحلیل رو درباره کوروش بزرگ کرده؟

دختر آریایی(ایرانی ) گفته:

و اما دلایل محکم دیگر:
۱٫در قران مجید آیه ی ۸۳تا۹۹سوره کهف ذولقرنین فردی یکتاپرست صالح دادگرانسان دوست وبه عنوان یکی از بندگان شایسته و برگیزده خدا به نیکی یاد میکند که کوروش بزرگ شخصیتی غیر از این نداشته!
۲٫یکتاپرستی نیکوکاریرافت و انسان دوستی از صفات گفته شده ذولقرنین در کتاب آسمانی ستاو پادشاهی دادگر بود و نسبت به رعیت عطوفت داشت و هنگام کشور گشایی و غلبه قتل و کینه ورزی را اجازه نمیداداز این رو هنگاامی که بر قومی در غرب چیره شد پنداشتند او هم مانند دیگر کشورگشایان خونریزی آغاز خواهد کردولی او بدین کاردست نبرد بلکه به آنان گفتهیچ گونه بیمی پاکان شما در دل راه ندهند وهریک از شما که عملی نیکوکند پاداش ان را خواهید دید.با ان که قوم بی یاور و دادرسی در چنگال قدرت او بودند با ایشان شفقت کرد و به دادگری و نیکوکاری دل انان را بدست می اورد.
بر پایه شواهد انکار ناپذیر تاریخی همگی این ویژگی ها بر کورش هخامنشی منطبق است که نمونه بارز خوی انسانی رافت مداری کوروش را دررفتار او بامردم بابل پس از فتح آنجا در تاریخ میبینیم.

۳٫بنا بر آیات قران مقدسذولقرنین میگوید (هذا فتح من ربی)یعنی(همه فتوحات من نتیجه لطف خداست)وماهیچگاه در تاریخنه از اسکندر ونه خاقان بت پرست مغول تبار زرد چنین گفتاری سراغ نداریم و سلاطین حمیری یمن در حد فاتحان بزرگ نبودند.ذکر این نکته لازم است که برخی تلاش میکنند چنگیز و آتیلا و یا اسکندر را ذوالقرنین معرفی کنند که هیچ شباهتی با صفات بالا ندارد.

۴٫وازه ذولقرنین در قران به معنی فردی ست که دو شاخ در بالای سر او قرار دارد همانگونه که در تصویر حجاری شده کورش بزرگ در پاسارگاد دیده میشود کلاهی با دو شاخ در بالای سر او به خوبی نمایان است.
در ترجمه تفسبر المیزان جلد ۱۳صفحه ۵۳۹ آمده است:در کتاب دانیال هم خوابی که وی برای کورش نقل کرده به صورت قوچی که دو شاخ داشته دیده است)
۵٫واما سیر کورش بزرگ به طرف مشرق و مغرب :سیرش به مغرب همن سفری بود که برای سرکوبی و دفع لیدیا کرد که با لشکرش به طرف کورش میامد و آمدنش به ظلم و طغیان و بدون هیچ عذرو مجوزی بود که کورش به طرف او لشکر کشید و اورا فراری دادوتا پایتخت کشورش تعقیب کرد و پایتختش را پتح و اورا اسیر ودر آخر او ویارانش را عفو نمود اکرام و احسانشان کردو انطباق ان با ایه شریفه(حتی اذا بلغ شمس وجدها تغرب فی عین حمیه)
کافی بود ؟
و اما پند تن از بزرگان که بر یکی بودن ذولقرنین قران گواهی داده اند:
علامه طباطبایی
ایت الله مکارم شیرازی
دکتر علی شریعتی در کتاب هویت ایرانی اسلامی دکتر فریدون بدره ای در کتاب کورش در قران

و دلایل دیگری چون سد یاجوج و ماجوج و مکان آن

aria گفته:

سلام بازم که سانسورکردی آقای مدیر سایت.

فاطمه گفته:

أه بسه دیکه سرم رفت جقددعوامیکنیدشماوطن فاوآریا،دست برداریدشماهمه حرفای ک میزنیدنه ب ضعف ایرانه نه ب نفعش،فداتون شم بیخیال شماباهم ۱ایرانی و۲تاداداش اختلافاتوکناربذاریدبه حال ایران نکاه کنید،ب امیدسربلندی ملت/زت زیاد

فاطمه گفته:

امیدوارم هیجکاه تفرقه بین هموطامون ایجادنشه،توروخدااکرایرانی هستیدایرانی بمانیداکراسلام روقبول نداریدتوهین نکنید،من خودم ب شخصه ب اسلام معتقدم وایران روبعنوان ایرانی مسلمون دوس دارم/ایران همیشه جاودان/زت زیاد

محمد رضا گفته:

باسلام.اقای وطن فا عهده ای از مردم در سال ۸۸ ناراضی بودن و راهپیمایی سکوت سبز برپا کردند عده ای دیگر هم در جواب ان ها ۹دی را برپا کردند در این دو هیچ شکی نیست اما چرا این دولت مردمی توی این اختلاس بزرگ واسه مردم کاری نکرد فقط وزیر اقتصادش اومد توی مجلس از مردم حلالیت طلبید

فاطمه گفته:

بحث روسیاسی نکنید خواهشأ

فاطمه گفته:

سلااام هموطنا…
من امشب ازشیرازبرکشتم
وای بجه ها محشربودهرکی نرفته بره ببینه جه عظمتی درتخت جمشیدنهفته است
وای قبرکوروش جان رونکو ک داشتم ازفرط خوشحالی غش میکردم…عاشقتونم،زت زیاد